VALO-CD

torstai 3. tammikuuta 2013

Kuka kelpaa töihin?

Taloussanomat kirjoittaa artikkelissaan , että kaiken ikäisillä on omat haasteensa työllistymisessä. Olisiko parempi niin, että työnhakijalta ei saisi kysyä ikää esim. webbilomakkeella? Nythän tuo tieto tulee heti seuraavana nimen jälkeen. Tokihan iästä voi jotain päätellä esimerkiksi työhistorian ja opintojen valmistumisvuosien kauttakin, ehkä nekin pitäisi sitten laittaa muotoon "työsuhteen kesto: 1-3 vuotta, 4-8 vuotta jne.?

Edelleenkin oletukseni on, että ainakin joissain firmoissa ja rekrytointiyrityksissä hakemuksia karsitaan suoraan iän perusteella. Oletustani vahvistavat kokemukset aiemmista työpaikoistani, myös sukupuoli on ollut joissain tapauksissa hakijan ohitusperuste. Laillista? Eihän toki, mutta kukapa näitä voisi todistaa? Ainahan se paras tulee valituksi, eikö vain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin omistaja tarkistaa kommentit ennen niiden ilmestymistä tänne. Jos kuitenkin kirjoitat asiallisesti, et riko kommentillasi lakia tai loukkaa ketään henkilöä tai heidän mielipiteitään, yhteisöä tai yritystä tai esitä paikkaansapitämätöntä tai arveluttavaa tietoa, hyväksyn kommenttisi. Kaikenlainen mainostaminen ja muu kaupalliseen toimintaan viittaava kommentointi hylätään.